

Málþing um aðferðir til að draga úr sársauka og kvíða barna við inngrip tengd meðferð

Program		
07.45 – 08.15	Registration and Coffee	
08.15 - 08.20 (5 min)	Welcome and introduction	Iceland team
08.20 – 09.50 (90 min) Understanding Procedural Distress (30 min) Establishing Trust (60 min)	Foundations of Patient Comfort Elements of a multimodal approach Understanding Procedural Distress Establishing Trust with children: Framework and methods	Piet Leroy, Baruch Krauss
09.50 – 10.10 (20 min)	Break	
 10.10- 11.40 (90 min) Procedural Comfort Care (45 min) Procedural Sedation (45 min) 	 Foundations of Patient Comfort Environmental control Comfort measures Team dynamics Drugs and monitoring 	Piet Leroy, Baruch Krauss
11.40 – 12:25 (45 min)	Lunch	
12:30-2:00 (90 minutes)	 Case-Based Problem Solving Discuss the elements of a successfully managed procedure What went well What did go well Identify challenges and barriers Develop a framework for problem solving 	Piet Leroy, Baruch Krauss, Iceland multidisciplinary panel
2:00-2:20 (20 minutes)	Break	
2:20-3:50 (90 minutes)	Moving From Challenge to Solution - Implementing Change • Strategies for professional and educational challenges • Potential solutions • Strategies for implementation • Developing a roadmap for change	Participants will have the opportunity to discuss their needs and the specific challenges they face, and develop a strategy for implementing a set of potential solutions
3:50-4:00 (10 minutes)	Wrap up	Piet Leroy, Baruch Krauss, Iceland team